Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402
willy-lep

Pensioen opbouwen als ondernemer kan heel goed!

Willy Lep is mede-directeur van Attentiv. Ik vertel u graag meer over aanvullend pensioen

Lijfrente verzekeringen

Pensioenen zakelijk

Veel mensen dromen er van. Stoppen met hun werk en alleen maar doen waar ze zelf zin in hebben. Dit is wat veel mensen voor zich zien als ze denken aan hun pensioen. Daarom is het altijd een fijn gevoel om te weten dat uw pensioen goed geregeld is. Zodat u op het moment dat u stopt met werken ook daadwerkelijk kunt doen waar u zelf zin in heeft. Hier zijn meerdere mogelijkheden voor.

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de opbouw van je pensioen. Soms gebeurt dit via een verplicht pensioenfonds maar vaker gebeurt dit via de boekhouding met een oudedagsvoorziening. (FOR) Deze reservering kun je storten op een lijfrente spaarrekening. Doe je dit niet dan blijft het in het bedrijf zitten en kan het gebeuren dat het geld op pensioendatum er niet is. Het is dus verstandig om dit af te storten. Dit kan bv. op een RegioBank Lijfrente Opbouwrekening. Dit is een geblokkeerde spaarrekening met een aantrekkelijke variabele rentevergoeding. Vanaf deze rekening kan er op ieder gewenst moment geld worden gestort in één of meerdere deposito’s.

Wij kunnen ook voor u als de pensioengerechtigde leeftijd daar is, een lijfrente uitkeer-rekening regelen. Op deze manier kunt u dan per maand een bedrag uitgekeerd krijgen als aanvulling op uw AOW. Ook een lijfrentekapitaal, opgebouwd bij een andere bank of verzekeraar, mag je overdragen naar deze rekening. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

 

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.