Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402
_MG_2513 2

Pensioen opbouwen als ondernemer kan heel goed!

Wij zijn zelf ook ondernemer en weten dus hoe belangrijk het is om ook als ondernemer pensioen op te bouwen, meestal in de vorm van een lijfrente.

Lijfrente verzekeringen

Pensioenen zakelijk

Veel mensen dromen er van. Stoppen met hun werk en alleen maar doen waar ze zelf zin in hebben. Dit is wat veel mensen voor zich zien als ze denken aan hun pensioen. Daarom is het altijd een fijn gevoel om te weten dat uw pensioen goed geregeld is. Zodat u op het moment dat u stopt met werken ook daadwerkelijk kunt doen waar u zelf zin in heeft. Hier zijn meerdere mogelijkheden voor.

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de opbouw van je pensioen. Soms gebeurt dit via een verplicht pensioenfonds maar vaker gebeurt dit via de boekhouding met een oudedagsvoorziening. (FOR) Deze reservering kun je storten op een lijfrente spaarrekening. Doe je dit niet dan blijft het in het bedrijf zitten en kan het gebeuren dat het geld op pensioendatum er niet is. Het is dus verstandig om dit af te storten. Dit kan bv. op een RegioBank Lijfrente Opbouwrekening. Dit is een geblokkeerde spaarrekening met een aantrekkelijke variabele rentevergoeding. Vanaf deze rekening kan er op ieder gewenst moment geld worden gestort in één of meerdere deposito’s.

Wij kunnen ook voor u als de pensioengerechtigde leeftijd daar is, een lijfrente uitkeer-rekening regelen. Op deze manier kunt u dan per maand een bedrag uitgekeerd krijgen als aanvulling op uw AOW. Ook een lijfrentekapitaal, opgebouwd bij een andere bank of verzekeraar, mag je overdragen naar deze rekening. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Verzekeringskaarten

Om een overzicht te geven van wat er wel en niet vergoed wordt als u schade hebt, zijn er verzekeringskaarten ontwikkeld. Op deze kaarten staat een samenvatting van de polisvoorwaarden die u ontvangt wanneer u een verzekering afsluit. Ook kunnen de kaarten u helpen oriënteren op de verschillende mogelijkheden die er zijn, zodat u met gerichte vragen naar uw adviseur kunt. Informatie over premies staat niet op de verzekeringskaarten. De kaarten zijn uitsluitend informatief, u kunt aan de inhoud ervan dan ook geen rechten ontlenen.

Hiernaast treft u de links naar de verzekeringskaarten aan. U gaat op het logo van de verzekeraar staan en klikt hierop. Vervolgens kunt u per verzekeraar de verzekeringskaarten selecteren per verzekering of op hoofdgroep (bijv. schade-, levens- of inkomensverzekeringen), waarna u kunt kiezen voor de categorie verzekeringen en de naam van uw verzekeringsproduct.

Mocht u liever de verzekeringskaarten van uw adviseur willen ontvangen?
Neemt u dan contact op met ons kantoor via het contactformulier op de website. U kunt ook een email sturen naar boskma.bv@attentiv.nl of telefonisch contact opnemen via 0515-580402.

Verzekeringskaarten per aanbieder

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.