Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief September 2023

Hoe zit het ook alweer met de schadevrije jaren en no-claimkorting bij een tweede of volgend voertuig?
Wij merken dat vele klanten niet begrijpen hoe de opbouw van de schadevrije jaren en de no-claimkorting bij een tweede of volgend voertuig gaat. Graag lichten wij dit dan ook nog even toe.
Hoe zit het met je schadevrije jaren bij een tweede voertuig?
Als je al een voertuig met een verzekering hebt dan wil je natuurlijk graag je schadevrije jaren en opgebouwde no-claim meenemen naar je tweede of volgend voertuig. Dit is helaas niet mogelijk. De schadevrije jaren gelden alleen voor één voertuig. De no-claimkorting kan dus niet worden ingezet voor een tweede of volgende. Maar met bijvoorbeeld de ‘tweede-autoregeling’ kan dit wel.
De ‘tweede-autoregeling’ houdt in dat je bij een tweede of volgend voertuig hetzelfde voordeel krijgt als bij de eerste. Dit geldt alleen als je met beide voertuigen bij dezelfde verzekeraar verzekerd bent. Dit voertuig staat in dat geval op dezelfde trede in de bonus-malusladder als de eerste.
Als je de tweede voertuig bij een andere verzekeraar onderbrengt ontvang je geen no-claimkorting. Daarnaast mis je ook de eventuele korting die je ontvangt op basis van het aantal schadevrije jaren die je bij de eerste verzekering hebt opgebouwd. Je voertuigen onderbrengen bij dezelfde verzekeraar is dus vaak goedkoper!
Wil je de premie van jouw tweede of volgend voertuig ook laten berekenen?

Geef je kenteken van je tractor of shovel door
Heb jij een brief gekregen dat jouw shovel of tractor niet (meer) verzekerd is? Grote kans dat het kenteken nog niet bekend is bij de verzekeraar. Is de tractor en/of shovel via ons verzekerd? Bel ons.

Donderdag 5 oktober – Bolletongersdei!
Een grote feestmarkt voor de regio met vele marktkramen. Ringrijderij om de gouden zweep, muziek in de stad en veel vertier voor groot en klein!
Wij staan er ook! Van 09:00 – 16:00 uur. Kom je geld vangen in onze wervelwindmachine? Als je genoeg geld gevangen hebt mag je grabbelen in onze ton met cadeautjes!

Kinderspaarweken
Van 21 t/m 29 oktober a.s. kan jij je spaargeld weer bij ons op kantoor brengen in ruil voor een leuk cadeautje!
De hele maand oktober loopt de campagne Kinderspaarweken. Het thema dit jaar is Held met je geld. We vertellen dat je op verschillende manieren een held kan zijn. Bijvoorbeeld door goed te sparen.

Tijdelijk extra hypotheek nodig?
De huizenprijzen dalen en het aanbod neemt toe. Een goed moment om over verhuizen na te denken. Heb je een overbruggingskrediet nodig tot je oude huis verkocht is? Let dan op de rentes en voorwaarden, want de verschillen zijn groot.
Nu kopen of toch wachten?
Als je verhuisplannen hebt, laat je dan niet tegenhouden door de huidige hypotheekrente. Economen verwachten dat de hypotheekrente voorlopig hoog blijft. Wachten met verhuizen tot de hypotheekrente weer onder de 2% is, kan lang duren. Door de hoge rente is het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor een huis lager dan vorig jaar.
Heb je al een hypotheek met een lage rente die voor een lange periode vaststaat ? Die rente kun je bij veel hypotheekaanbieders meeverhuizen naar een nieuwe woning. Als je voor je nieuwe huis extra moet lenen, betaal je alleen over dat nieuwe deel de huidige hoge rente. Wil je de rente meeverhuizen, dan moet je voor je nieuwe hypotheek en de eventuele overbruggingshypotheek bij dezelfde aanbieden blijven. Vraag ons welke voorwaarden gelden.

Overbruggingshypotheek
Als je eerste een nieuwe huis koopt, staat de overwaarde van je oude huis nog niet op je rekening. Maar je moet wel al je nieuwe huis betalen. Je kunt dan een overbruggingshypotheek, ook weloverbruggingskrediet genoemd, afsluiten. Met zo’n lening neem je alvast een deel van je overwaarde op. Bij sommige geldverstrekkers kunnen bestaande klanten een los overbruggingskrediet afsluiten. Bij alle andere hypotheekaanbieders kun je een overbruggingslening alleen afsluiten in combinatie met een hypotheek op je nieuwe huis. Heb je geen nieuwe hypotheek nodig? Sluit dan, naast het overbruggingskrediet, toch een nieuwe hypotheek voor een zo laag mogelijk bedrag. Zet de rente niet of kort vast, want dan mag je aan het einde van de rentelooptijd je hypotheek volledig boetevrij aflossen.
Dubbele lasten: Tot de overbruggingshypotheek wordt afgelost, betaal je iedere maand rente. Deze lasten komen bovenop de ‘gewone’ maandlasten van je oude hypotheek. Sluit je ook een nieuwe hypotheek af, dan komen die maandlasten er nog eens bovenop. Je moet aantonen dat je deze dubbele lasten kunt betalen uit je inkomen of van je spaargeld. Weet je nog niet hoelang je het overbruggingskrediet nodig zult hebben? Dan gaan sommige geldverstrekkers ervan uit dat je krediet de maximale looptijd van bijvoorbeeld 24 maanden gebruikt. Wil je hierover meer advies of informatie? Neem gerust contact met ons op.

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.