Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief september 2022

Beste klant,
Het is bijna zover, de KinderSpaarWeken. Dit jaar kunnen kinderen de gehele maand oktober hun spaarpot legen op ons kantoor! In ruil daarvoor mag je een cadeautje uitzoeken. Kom je ook? Mail of bel ons voor het maken van een afspraak.
In deze nieuwsbrief lees je o.a. over de Kinderspaarweken en over hoe je kunt besparen. Mis je een onderwerp? Wij horen het graag!
Veel leesplezier!

Een held met je geld
Weet jij hoe je een held met je geld kunt worden? Door goed te sparen, goed te zorgen voor je geld én iets goed te doen met je geld. Wil jij ook een held met je geld worden?
Een held door goed te sparen. Goed sparen kun je leren. Door het stap voor stap te doen. Van kinds af aan met kleine bedragen. Kom je je spaargeld storten op je RegioBank spaarrekening? Dan zorgen wij voor een leuke verrassing. Heb je nog geen rekening bij RegioBank? Open dan JongWijs en ontvang een verrassing.

Hoe kun je besparen?
Inflatie, rentetarieven, woonlasten, energiekosten… Hoe kom je nog rond? Heb je genoeg inkomen om alle vaste lasten te betalen?
Hoeveel kunnen wij maximaal lenen en wat betalen wij daar dan per maand voor? Een vraag die stellen vaak als eerste stellen als ze een huis willen kopen. Maar naast rente en aflossing zijn er meer woonlasten. Dat geldt natuurlijk ook bij een huurwoning.
Het is verstandig om deze woonlasten eens in kaart te brengen. Zeker als je van plan bent om te verhuizen. Wat worden de energielasten, de rioolheffing? Hoe hoog is de premie voor de verzekeringen zoals opstal- en inboedelverzekering? Vragen waarbij wij jou graag willen helpen. Neem gerust contact met ons op (Levenwonen.nl, 2022).

Neem je lage rente mee!
Als je een lage hypotheekrente hebt vastgezet kan het voordelig zijn je oude hypotheek mee te nemen naar je nieuwe woning. De verhuisregeling of meeneemregeling in de hypotheekakte biedt deze mogelijkheid. Bij sommige geldverstrekkers betaal je niet opnieuw afsluitkosten. Maak je gebruik van de verhuisregeling, dan zal de geldverstrekker opnieuw toetsen of je aan de inkomenseisen voldoet. Wie een duurder huis koopt, sluit voor het verschil een extra hypotheek af. Deze tweede hypotheek moet bij dezelfde aanbieder worden afgesloten (de Geldgids, 2022).

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.