Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief september 2021

Overname Yarden door Dela:
Vanaf 1 augustus hoort Yarden bij Dela. Wat betekent dit voor u?
Wat blijft hetzelfde: uw verzekering blijft een Yarden verzekering.
Het afronden van de samenvoeging van Yarden en Dela kost tijd, de doelstelling is om dit binnen twee jaar rond te hebben. Tot die tijd blijft uw verzekering een Yarden verzekering.
Wat verandert: de naam op uw bankafschriften.
Vanaf 1 september verandert de naam op uw bankafschriften en facturen in Dela Natura- en levensverzekeringen N.V. Het rekeningnummer blijft hetzelfde.

Gas, water en licht wordt steeds duurder
Nagedacht over verduurzaming? Bij het afsluiten of verhogen van een hypotheek is het verstandig om ook hier bij stil te staan. Een extra bedrag lenen is namelijk meestal mogelijk als je energiebesparende maatregelen wilt nemen.
Maximaal € 9.000,00 kan er extra geleend worden als er dit geld aan energiebesparende maatregelen wordt besteedt. Zolang de lening niet meer dan 106% van de woningwaarde is en als je op de inkomenstoets nog bestedingsruimte hebt, is het soms zelfs mogelijk meer dan € 9.000,00 bij te lenen (Obvion.nl).
NHG noemt dit extra geleende bedrag het “Energiebespaarbudget”. Drie voordelen aan dit budget:
De kosten kunnen mee in de NHG-hypotheek;
Je hoeft niet vooraf te kiezen welke maatregelen je neemt;
Je hebt mogelijk tot twee jaar de tijd om het budget te gebruiken.
Meer weten? Via NHG.nl lees je hier meer over!R

RegioBank nieuws
De Eerlijke Bankwijzer
RegioBank scoort hoog op belangrijke thema’s zoals klimaatverandering en corruptie.
Jonna Tjapkes: “De Eerlijke Bankwijzer rapporteert over twee dingen: wat hebben banken in hun beleid vastgelegd over thema’s als mensenrechten, klimaat, wapens en corruptie. En: hoe doen ze het in de praktijk? Hiermee willen de partijen achter de Eerlijke Bankwijzer – Amnesty Nederland, Oxfam Novib, Milieudefensie, World Animal Protection en PAX – consumenten laten zien in hoeverre de acht grootste banken in Nederland op een eerlijke en transparante manier investeren en beleggen.” (Volksbank,nl, 2021)
ACTIE: KinderSpaarWeken
Vanaf 18 oktober tot en met 29 oktober 2021 vinden de KinderSpaarWeken weer plaats!
Storten kinderen tot 17 jaar in de actieperiode een bedrag op hun spaarrekening, dan ontvangt hij of zij een cadeautje van ons. *vraag ons naar de actievoorwaarden

Zilvervloot
Wilt u nog sparen voor de 10% bonusrente op de Zilvervloot spaarrekening? Dat kan nog tot 1 november 2021. Na 1 november 2021 zal helaas de bonusrente dalen naar 1%. Zilvervloot spaarrekeningen die vóór 1 november 2021 zijn geopend, behouden de mooie rente van 10%.Meer informatie over de Zilvervloot? Klik hier.

SamenVoorDeBuurt
Samen met ons kantoor hebben bewoners uit onze buurt een campagne opgezet om geld in te zamelen. Met het ingezamelde geld gaan zij een prachtige ontmoetingsplek in Bolsward realiseren. Fruitbomen, jeu de boulesbaan, speeltoestel, zitbankjes en meer worden op deze plek geplaatst. 90% wordt door de gemeente en fondsen gefinancierd, voor de laatste 10% zijn donaties nodig. Kunt u een euro missen? Lees via onderstaande knop hoe u kunt doneren
KLIK HIER | BOLSWARD: Jeu de Boulen, spelen, tuinieren en meer!

Conservatrix
Wij begrijpen dat u vragen hebt over de gevolgen van het faillissement.
U kunt zich het beste richten tot de website van Conservatrix. Ook wij weten helaas niet meer dan de gegeven informatie op deze website. Naast het statement van 8 december 2020 vindt u ook antwoorden op de vragen over het faillissement die op dit moment kunnen worden beantwoord.

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.