Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief September 2018

Hypotheek oversluiten? Doe het nu nog!

Waarom is er precies zo’n haast bij om over te sluiten? Velen zijn het erover eens dat de tijd van historisch lage rentes op z’n einde loopt. De laatste tijd gaat de rente nog wel wat omlaag, maar die daling is beperkt. Dit heeft met name te maken met de opkoopprogramma’s van de Europese Centrale Bank. Zij kocht allerlei soorten obligaties met nieuw gecreëerd geld, om hiermee de langetermijnrente omlaag te krijgen.

Invloed op langere termijn
Recent maakte de directeur van de ECB, Draghi, bekend dat het geld dat er nu omgaat in de opkoopprogramma’s per september 2018 wordt gehalveerd en waarschijnlijk in 2019 helemaal wordt stopgezet. Deze plannen zullen niet direct dit jaar invloed hebben op de hypotheekrente van de particuliere huizenbezitter, maar wel op de langere termijn.
Rentestijging van 1 of 2%

Zo meende een aantal experts dat het voor veel huizenbezitters (met een looptijd van nog een paar jaar) de moeite loont om oversluit mogelijkheden te bekijken. Hoewel de rente dus niet binnen het jaar extreem zal veranderen, kan de verandering van ECB-beleid over bijvoorbeeld drie jaar, in 2021, heel zichtbaar zijn in de hoogte van de hypotheekrente. In theorie zou ze zomaar 1 of 2% hoger kunnen liggen.

Passend advies
Daarbij ligt de boeterente met nog maar enkele jaren looptijd ook niet heel hoog meer, waardoor het aantrekkelijker wordt om over te sluiten. Ook zijn de experts het erover eens dat de rente de komende tijd in ieder geval niet veel lager wordt.

Veel om over na te denken dus ! Wilt u meer informatie of een passend advies?
Neem dan contact op met ons kantoor via telefoonnummer 0515 – 58 04 02 of via mail op boskma.bv@attentiv.nl

Bron: hypotheekrente.nl

Terug naar nieuwsbrieven archief

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.