Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief oktober/november 2022

Beste klant,
Herfst; bladeren in allerlei kleuren, wolken, wind en regen. Regenlaarzentijd, maar ook Sinterklaastijd. De periode van donkere dagen en gezelligheid is weer aangebroken. Wij hopen dat een ieder een fijne periode tegemoet gaat. In deze nieuwsbrief lees je o.a. over de Rabobank hypotheek en RegioBank betaal- of spaarrekeningen. Mis je een onderwerp? Dan horen wij dit graag!

Betaalrekening óf spaarrekening bij RegioBank
Vanaf 1 juli 2022 biedt RegioBank Basis Bankieren aan. Met Basis Bankieren heb je een betaal- én spaarrekening voor een vast tarief per maand. Je kiest zelf welke producten je gebruikt. Jouw maandelijkse tarief hangt af van welke producten je hebt.
Er horen meerdere betaal- en spaarrekeningen bij Basis Bankieren. Jij kiest welke rekening het beste bij jou past. Plus Betalen, Jongerenbetaalrekening, Spaar op Maat, Keuzedeposito en/of Maandsparen. Goed om te weten: onze spaarrekeningen die niet onder Basis Bankieren vallen, vind je in de Tarievenwijzer Betalen.
Kosten: Wat je per maand betaalt, hangt af van welke producten je hebt.
Alleen een betaalrekening
Heb je zelf of samen met iemand een betaalrekening bij ons? Dan bestaat jouw tarief voor Basis Bankieren uit de maandelijkse kosten voor jouw betaalrekening. Heb je bijvoorbeeld Plus Betalen? Dan betaal je € 2,75 per maand. Heb je een Jongerenbetaalrekening? Dan is uw tarief € 0.
Wil je optimaal gebruik maken van Basis Bankieren? Open dan ook een spaarrekening. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Trea, Sylvia of Jesca helpen jou hier graag mee!
Een betaalrekening en een spaarrekening
Heb je een betaalrekening én een spaarrekening uit Basis Bankieren bij ons? Jouw tarief voor Basis Bankieren bestaat ook uit de maandelijkse kosten voor jouw betaalrekening. Je betaalt dan dus geen extra kosten voor jouw spaarrekening(en). Heb je bijvoorbeeld Plus Betalen en Spaar op Maat? Dan zijn jouw kosten € 2,75 per maand. Heb je een Jongerenbetaalrekening en Spaar op Maat? Dan betaal je € 0 per maand.
Alleen een spaarrekening
Heb je alleen één van de spaarrekeningen die onder Basis Bankieren vallen? En ben je 18 jaar of ouder? Dan is jouw tarief € 2,75 per maand. Ook als je meerdere spaarrekeningen hebt.
Wil je optimaal gebruik maken van Basis Bankieren? Open dan ook een betaalrekening. Trea, Sylvia of Jesca helpen jou hier graag mee!
Tip: Heb je alleen een spaarrekening en ben je jonger dan 27 jaar? Dan kun je de Jongerenbetaalrekening erbij openen. De maandelijkse kosten van deze betaalrekening zijn € 0, waardoor jouw tarief van Basis Bankieren ook € 0 wordt.
Alle kosten van Basis Bankieren vind je in de Tarievenwijzer Betalen (geldig vanaf 1 juli 2022).

(Consumentenbond, 2021)
Steeds minder gebruik acceptgiro
Per 1 juni 2023 stopt de acceptgiro definitief. Dat heeft de producteigenaar, Currence, besloten. De reden daartoe is dat acceptgiro een stuk minder wordt gebruikt.
Volgens de Consumentenbond is het aantal per post verstuurde acceptgiro’s de afgelopen 5 jaar met ruim 70% afgenomen. Tevens zegt de Consumentenbond dat 9 op de 10 ontvangers van een acceptgiro via internet- of mobiel bankieren betalen.
De Consumentenbond heeft geen bezwaar tegen het stoppen van de acceptgiro. Zij vinden het wel belangrijk dat er goede alternatieven aangeboden worden.
Goede alternatieven:
Alternatieven voor de acceptgiro zijn bijvoorbeeld:
Een papieren factuur. Betalen kan via internet- of mobiel bankieren of een overschrijvingskaart
Een digitaal alternatief, waarbij je een rekening of betaalverzoek via e-mail ontvangt. Betalen kan vervolgens via bijvoorbeeld iDeal.
Automatische incasso
Consumentenbond zegt: “Wij vinden dat bedrijven nooit alleen automatische incasso moet aanbieden. Een bedrijf moet (daarnaast) altijd een betaalmiddel aanbieden waarbij je zelf bepaalt wanneer je betaalt. Dat kan bijvoorbeeld met een papieren factuur of een rekening per e-mail.” (Consumentenbond, 2022)

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.