Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief oktober 2020

Stormschade voorkomen, een paar tips:

Tip 1: Check het dak en dakgoten
Kijk op uw dak en check schoorsteen, zonnepanelen, dakgoten en (schotel)antennes. Zitten er geen dingen los? Is de dakgoot niet verstopt?

Tip 2: Zet een bliksemafleider op uw dak
Woont u in een open gebied? Zet een bliksemafleider op uw dak. Dat voorkomt dat de bliksem inslaat in de schoorsteen.

Tip 3: Sluit deuren en ramen goed af
Zorg dat alle deuren en ramen dichtzitten. Ook de garagedeuren en rolluiken, als u die heeft. Check meteen of een rolluik wel goed vastzit.

Tip 4: Haal losse spullen uit de tuin
Heeft u een tuin? Zet dan zoveel mogelijk voorwerpen binnen of in de schuur. Denk aan parasols, tuinstoelen en potten met planten.

Tip 5: Verwijder dode takken uit bomen
Staan er bomen in uw tuin? Haal dan regelmatig de dode en uitstekende takken eruit. Vooral als bomen nog veel blad hebben, kunnen ze tijdens een storm veel schade veroorzaken.

Heeft u ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch stormschade? Dan is het prettig als u goed verzekerd bent. Wij helpen u bij het afhandelen van uw stormschade!

Een pandje voor de verhuur

De vraag naar huurwoningen is groot, de hypotheekrente is laag en sparen levert bijna niets meer op.
Een huis kopen voor de verhuur is dus een interessante investering. Waar moet de toekomstige huisbaas rekening mee houden?

De financiering

Wie een tweede huis niet uit eigen zak kan betalen, zal geld moeten lenen van de bank. De aankoop van een beleggingspand kun je niet financieren met een normale woninghypotheek. Je hebt een speciale investerings-, verhuur-, of buy-to-let-hypotheek nodig. Met zo’n verhuurhypotheek kun je maximaal 70 tot 90 procent van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat financieren. Die waarde in verhuurde staat ligt een stuk lager dan de gewone marktwaarde, waardoor ook het te lenen bedrag lager uitvalt. Dit betekent dat je aardig wat eigen geld moet meebrengen.

Kosten

Natuurlijk krijg je als huisbaas ook met kosten te maken. Zo betaal je als verhuurder onroerendezaakbelasting en in veel gevallen rioolheffing. Een pand heeft uiteraard ook onderhoud nodig. Grote reparaties en groot onderhoud komen voor rekening van de verhuurder.

Regels

Als huisbaas moet je ook aan een aantal regels voldoen. Zo moet je in sommige gemeenten een vergunning hebben om je pand te verhuren. Zodra je aan meerdere personen kamers verhuurt, dien je een omzettingsvergunning aan te vragen. Daarmee mag je afwijken van het bestemmingsplan en de woning opdelen in kamers voor de verhuur.

De belastingen

Een tweede woning wordt door de fiscus gezien als vermogen en valt daarom in box 3. Dat betekent dat je er vermogensrendementsbelasting over betaalt. Aan de andere kant zijn de huurinkomsten onbelast. En als je een lening hebt afgesloten voor de woning, mag je die aftrekken van je belastbare vermogen in box 3. Daardoor betaal je minder vermogensbelasting.
bron: leeuwarder courant

Veel om rekening mee te houden dus. Wij kunnen u informatie en advies geven over een Verhuurhypotheek. Neem gerust contact op.

RegioBank al 100 jaar een vertrouwd gezicht in de buurt

RegioBank bestaat dit jaar precies 100 jaar. In 1920 werd met de oprichting van de Centrale Volksbank de basis gelegd voor wat RegioBank vandaag de dag nog steeds is: de bank in de buurt met een vertrouwd gezicht.

Persoonlijke dienstverlening met alle gemakken van deze tijd
Klanten waarderen onze persoonlijke dienstverlening. Ze weten dat ze bij ons een vertrouwd gezicht aantreffen. En dat waarderen ze. In het onderzoek van de Consumentenbond van juli 2020 beoordelen klanten RegioBank met een 9,4 voor algemene tevredenheid. Ook voor service en voor Internet én Mobiel Bankieren krijgt RegioBank de hoogste cijfers van alle banken. Zo combineren wij persoonlijk contact met alle gemakken van deze tijd.

Mocht u langs willen komen dan verzoeken we u eerst telefonisch een afspraak te maken.

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.