Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief oktober 2018

Meer lenen met energiebesparende maatregelen

Hoe werkt dat?

Meer lenen voor energiebesparende maatregelen; slechts weinig huiseigenaren doen het. Lees meer over de mogelijkheden voor een hogere maximale hypotheek.

Meer lenen met energiebesparende maatregelen
In 2018 en 2019 kunt u nog maar 100% van de woningwaarde lenen. Een verbouwing moet u dus volledig uit eigen zak financieren. Voor energiebesparende maatregelen wordt echter een uitzondering gemaakt.

  • Gaat u de woning verduurzamen dan is uw maximale hypotheek 106% van de woningwaarde. Dat wil zeggen 6.000 euro meer hypotheek per 100.000 euro

Hoe beter uw energielabel is (liever A dan G), hoe energiezuiniger uw woning zal zijn. Hoe meer u opschuift richting energielabel A, hoe meer u op de energierekening per maand zult besparen. De woonlasten gaan dan omlaag. Vele energiebesparende maatregelen zijn er mogelijk, denk bijvoorbeeld aan (een combinatie van):

  • Isolatie (vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuren, leidingen)
  • HR++ glas (of nog hoger)
  • Een warmtepomp of warmteterugwinning en gebruik van aardwarmte
  • Een zonneboiler
  • Zonnecollectoren

Al deze maatregelen helpen de energierekening te verlagen, maar ze moeten wel betaald worden. U moet immers eerst een fors bedrag investeren. Afhankelijk van de terugverdientijd wordt de investering binnen 5 tot 10 jaar terugverdiend. Maar als u het geld niet zomaar beschikbaar hebt, resteert het afsluiten van een extra lening of het verhogen de hypotheek om de investering financieel mogelijk te maken.

Duurzame nieuwbouw woning
Ook bij het kopen van een duurzame nieuwbouw woning is de maximale hypotheek hoger. Omdat de energierekening minder op de maandlasten drukt, kunt u meer lenen op basis van uw inkomen.

Bij een A++ of hoger mag u tot 9000 euro bij uw maximale hypotheek optellen.
Koopt u een ‘nul-op-de-meter-woning’, dan mag u tot € 25.000,- meer lenen.

Bron: FX.nl

Wilt u meer informatie over uw hypotheek en energiebesparende maatregelen? Neem dan contact op met ons kantoor via telefoon 0515-580402 of via mail boskma.bv@attentiv.nl

Onze hypotheekadviseur Harmen de Vries staat voor u klaar!

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.