Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief November 2020

Even voorstellen:
Mijn naam is Margreet de Lange, getrouwd en drie kinderen. In 2000 ben ik als adviseur begonnen en sinds 2010 werk ik bij Attentiv. Eerst als adviseur buitendienst, sinds 2018 in de binnendienst.
Ik houd mij bezig met de schadeafhandeling, lijfrentes en uitvaartverzekeringen.
Het is altijd goed om eens te bekijken hoe deze zaken geregeld zijn. Om bijvoorbeeld te bekijken wat de kosten zijn t.b.v. een uitvaart is het handig om de uitvaartmeter op onze website in te vullen. U weet dan precies voor welk bedrag u verzekerd wenst te zijn. Zo bent u nooit over- of onderverzekerd.
Hetzelfde geldt voor een overlijdensrisico verzekering. Wat gebeurt er als een van beiden komt te overlijden, kunnen de nabestaanden in de woning blijven wonen? Is er voldoende nabestaandenpensioen?
Het is altijd verstandig om de financiële zaken rondom pensioen en overlijden eens goed te bekijken. Ik help u daar graag bij.

Met vriendelijke groet,
Margreet

Voorwaarden oversluiten van niet-NHG naar NHG aangescherpt in 2021
De Nationale Hypotheek Garantie wil zich meer richten op kwetsbare groepen. Huizenbezitters met een lage hypotheek ten opzichte van de woningwaarde of het inkomen hebben geen extra zekerheid nodig, toch kiezen ze soms voor NHG. De garantie geeft namelijk toegang tot de laagste rentetarieven in de markt, omdat veel geldverstrekkers NHG-korting toepassen. NHG wil het voor oversluiters minder aantrekkelijk maken om voor de garantie te kiezen, enkel vanwege de rentekorting. Wie in 2021 wil oversluiten van niet-NHG naar NHG moet de garantie nodig hebben voor woningbehoud of de aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een hypotheek met aflossing. Andere redenen om over te sluiten naar NHG, bijvoorbeeld woningverbetering of verduurzaming, blijven mogelijk in 2021.

Ruimere mogelijkheden onder NHG voor senioren
Voor senioren kan het lastig zijn om een (aanvullende) hypotheek te krijgen, bij partners van wie één aanvrager de AOW-leeftijd heeft bereikt en andere aanvrager nog niet. Door het tijdelijke financieringstekort dat hierdoor ontstaat, is de hypotheek mogelijk niet passend.
Vanaf 2021 is onder NHG een werkelijke lastentoets toegestaan voor deze tijdelijke tekortperiode. Hierdoor kan meer geleend worden, zodat de hypotheek wél mogelijk is voor senioren (57 jaar en ouder). Voor deze ‘tijdelijk tekort regeling’ gelden de volgende voorwaarden:
• De maandlasten moeten gelijk blijven of lager worden dan de huidige lasten.
• De hypotheekrente moet minimaal 20 jaar worden vastgezet.
Wenst u meer informatie over dit onderwerp neem dan gerust contact met ons op.

bron: hypotheek rentetarieven

Veranderingen in uw situatie

Soms kan een verandering in uw persoonlijke situatie grote gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. Vaak ook voor uw verzekeringen.
Het is daarom belangrijk dat u op tijd wijzigingen aan ons doorgeeft. Dit kan van belang zijn voor de dekking van uw verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan:

– verbouwen van uw woning
– adreswijziging/wijziging telefoonnummer of emailadres
– gezinsuitbreiding/overlijden
– wijziging gezinssamenstelling ivm scheiding
– betaalgegevens wijzigen

U kunt de meeste wijzigingen via email aan ons doorgeven. Wij zullen dan contact met u opnemen. Wilt u eerst een aantal zaken doorspreken dan kunt u ons ook bellen.

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.