Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief november 2018

Dalende premies van overlijdensrisicoverzekeringen (ORV)

U heeft wellicht de uitzending van het consumentenprogramma Kassa gezien over de gedaalde premies van de overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Wij geven u daar graag meer informatie over. Niet alleen de prijs, maar ook acceptatiecriteria, voorwaarden en de dekking van de verzekering zijn namelijk bepalende factoren bij de afweging of oversluiten van een ORV zinvol is. In algemene zin geldt dat wanneer u wilt oversluiten, u er goed aan doet zich daarover zorgvuldig te laten informeren. Wij willen u daarbij graag helpen.

U kunt bijvoorbeeld beginnen met het invullen van de ORV Check. Klik op de blauwe button en bekijk zo of u kunt besparen op uw overlijdensrisicoverzekering.

Heeft u meer informatie nodig over uw overlijdensrisicoverzekering of wilt u advies dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Telefoon: 0515-580402
Email: boskma.bv@attentiv.nl

Kostengrens NHG nadert de 3 ton

De aan de huizenprijs gekoppelde kostengrens voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) maakt opnieuw een forse sprong omhoog. Per 1 januari 2019 komt dit maximum uit op ca. € 290.000. Indien er sprake is van het toepassen van energiebesparende maatregelen stijgt de kostengrens ruim over de 3 ton.

Bron: am web

Preventietips herfst

Zodra het typische herfstweer met veel regen en wind in aantocht is, kan het geen kwaad om voorzorgsmaatregelen te nemen. Dat voorkomt onaangename verrassingen of gevaarlijke situaties. Om die reden delen we graag wat preventietips met u.

Voorkom stormschade
Zet losse spullen vast of binnen. Rondvliegende spullen zijn ware schadeveroorzakers. Denk aan tuinmeubilair. Zet het vast, of liever binnen.

Controleer de dakgoten
Heftige stormen gaan vaak gepaard met stevige regenbuien. En dwarrelende herfstbladeren eindigen vaak precies in de afvoer van uw dakgoot, met verstopping tot gevolg. Wanneer zo’n dakgoot dan volloopt met water, stroomt hij over. En lekkage is nooit leuk. Zorg daarom dat uw dakgoten schoon zijn.

Controleer de dakpannen
Vergeet ook niet losse dakpannen te controleren en zo nodig vast te zetten. Ze kunnen vervelende lekkage veroorzaken. Maar belangrijker nog, vallende dakpannen kunnen levensgevaarlijk zijn.

Laat de schoorsteen vegen
Wanneer u een gezellige open haard of houtkachel heeft: laat de schoorsteen vegen voor gebruik. Dan worden bijvoorbeeld een vogelnest of roetresten van vorige winter verwijderd. Zo voorkomt u een schoorsteenbrand met alle gevaren van dien.

Zet uw auto niet onder een boom
Klinkt logisch, is logisch. Vroeg in de herfst staan de bomen vaak nog vol in blad. Daardoor zijn ze zwaarder en vangen ze meer wind. De kans dat een boom of een tak knakt en op uw auto te­recht komt, is groot. Parkeer uw auto daarom als het kan niet onder een boom.

Rooi bomen
Een boom die al scheef hangt, kunt u beter rooien of kappen. Staat de boom niet in uw eigen tuin? Vraag het dan aan de eigenaar. Als dat de gemeente is, wend u zich dan tot het juiste loket.

Nog wat handige extra informatie
Bij stormschade hanteren verzekeringsmaatschappijen meestal een eigen risico. Dat vindt niemand leuk, maar het is wel de realiteit. Dit doen ze om de schadelast beheersbaar te houden en de premie betaalbaar. Nog een reden om de preventietips in overweging te nemen !

Bron: reaal

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.