Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief Mei 2022

Onderverzekering kan vervelende gevolgen hebben.
De waarde van je bezittingen neemt vaak ongemerkt toe. Dit kan vervelende gevolgen hebben als er schade ontstaat en jouw inboedelverzekering of opstalverzekering niet meer bij je huidige situatie past. Ook al valt het schadebedrag binnen het verzekerde bedrag.
Hier een voorbeeld voor hoe dat precies zit: je hebt jaren geleden een inboedel aangeschaft of een woning gekocht. In de loop der jaren heb je nieuwe meubels, inventaris en dergelijke aangeschaft en/of heb je aan de woning een extra ruimte gebouwd. Door de aanschaf van deze spullen en/of de verbouwing is de waarde 25% gestegen. Dit heb je niet gemeld bij de verzekeraar of tussenpersoon. Stel dat er nu schade ontstaat door bijvoorbeeld storm of diefstal. De verzekeraar keert dan een bedrag naar verhouding uit. In dit geval niet 100% maar 75%. Dit is dus 25% minder doordat je de veranderingen niet hebt doorgegeven.Om dit risico te voorkomen, is het verstandig om inboedelwaardemeter en/of een herbouwaardemeter in te vullen. Hiermee bieden vele verzekeraars een ‘garantie tegen onderverzekering’. Deze garantie is meestal vijf jaar geldig, mits u deze veranderingen aan uw verzekeraar doorgeeft (Levenwonen.nl, 2022).
Heb jij iets veranderd aan je inboedel of woning? Of is je gezinssituatie veranderd? Geef het aan ons door. Kom langs op ons kantoor, mail of bel ons.

Pinpas vergeten? 💳 Betaal vanaf nu ook snel, gemakkelijk en veilig met je iPhone of Apple Watch via Apple Pay. Met Apple Pay betaal je makkelijk en veilig in winkels, apps en online met jouw iPhone, Apple Watch, iPad en Mac.
Apple Pay in het kort:
Betalen zonder portemonnee of plastic betaalpas
Betaal met jouw iPhone, Apple Watch, iPad en Mac
In winkels, in apps en online. Apple Pay kun je activeren vanaf 16 jaar
Hulp nodig? Wij helpen je graag!

Rookmelders per 1 juli verplicht
Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder in een woning verplicht. Dit geldt voor zowel een huurhuis als een koopwoning. Een rookmelder dient aanwezig te zijn op iedere etage en in besloten ruimtes waar de vluchtroute doorheen gaat. Verzekerd via NH1816? Als NH1816-verzekerde koopt u brandpreventiemiddelen met 30% korting op Brandpreventiewinkel.nl.

RegioBank | Hypotheekregelingen voor senioren
Klanten die met pensioen zijn of binnen 10 jaar met pensioen gaan, willen graag zekerheid over hun hypotheek. Welke mogelijkheden bieden wij voor senioren? Hieronder vind je een overzicht.
Ga je binnen 10 jaar met pensioen of ben je al gepensioneerd en wil je een (nieuwe) hypotheek? RegioBank heeft nu een ruimere inkomenstoets waarin de werkelijke maandelijkse maandlasten worden berekend. Een standaardtoets berekend alleen de fictieve maandlasten. De ruimere inkomenstoets kan bij hypotheekaanvragen met of zonder NHG. Voorwaarde: de hypotheekrente moet voor langere tijd vaststaan.
Kangoeroewoning/mantelzorg. Het komt steeds vaker voor dat senioren zelfstandig willen blijven wonen. 55-plussers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen met leeftijdsgenoten of met (klein)kinderen te gaan wonen in een kangoeroewoning. Dit zijn twee (zelfstandige)woningen met elk een eigen voordeur. Er zitten wel voorwaarden aan. Meer info? Vraag het één van onze hypotheekadviseurs.
Overwaarde opnemen, Dit geld kan worden gebruikt voor consumptieve doeleinden of om te schenken aan bijvoorbeeld kinderen. Ook hier zitten voorwaarden aan die wij graag met u bespreken.
Schenkingsovereenkomst
Via een schenkingsovereenkomst kunnen ouders geld schenken voor het kopen van een huis. Voor dit jaar is tot maximaal € 106.671,00 belastingvrij. De schenking moet dan wel bedoeld zijn voor het kopen van een woning, aflossing op de woning of verbouwen van de woning. De rechten van erfpacht, opstal of beklemming mogen met een schenking ook afgekocht worden. Alle voorwaarden vind je op Belastingdienst.nl.
Wil je weten wat wij op dit gebied voor jou kunnen betekenen? Bel (0515-580402) of mail ons gerust.

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.