Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief mei 2021

Beste klant,
Het is u vast niet ontgaan dat de Rabobank weer kantoren sluit. Dit keer het kantoor in Bolsward, Joure en Lemmer. Al maandenlang waren deze kantoren dicht vanwege de coronamaatregelen. Sinds kort hebben zij besloten de kantoren definitief te sluiten.

Rabobank schrijft dat hun klanten steeds meer online hun bankzaken regelen en steeds minder klanten een bankkantoor bezoeken. Wij merken ook dat veel van onze klanten zelfstandig hun bankzaken regelen, maar voor hen die net een helpende hand nodig hebben zijn wij er al meer dan 100 jaar. En in Bolsward al meer dan 10 jaar. Op naar de volgende 10 jaar!

Bankspaarhypotheek aflossen of voortzetten
Met een bankspaarhypotheek leent én spaart u geld bij de bank. Het bij elkaar gespaarde geld gebruikt u op de einddatum van je hypotheek als aflossing. Een bankspaarhypotheek is een gedateerde aflossingsvorm en kan sinds 2013 niet meer worden afgesloten.

Voortzetten
Voor hen die nog wel een bankspaarhypotheek hebben is het in sommige gevallen interessant om deze mee te nemen naar een nieuwe hypotheek. Of het voordelig is? Niet altijd. U houdt het fiscale voordeel van uw bankspaarhypotheek, maar het uitrekenen en regelen is een hele tocht. Dit komt door de ingewikkelde fiscale regels. Ook door de huidige lage hypotheekrente zie je steeds vaker dat het meenemen van de lopende spaarhypotheek niet interessant is.

Aflossen
Er kunnen verschillende redenen zijn om ervoor te kiezen de bankspaarhypotheek af te lossen. Aflossen kan goed voelen en gemakkelijk zijn. Een andere reden is omdat niet iedere bankspaarhypotheek meegenomen kan worden naar een nieuwe hypotheek. En als het wel kan, wordt er mogelijk een hogere rente gerekend (bron: Moneywise.nl, 2021).

Heeft u een bankspaarhypotheek en twijfelt u over aflossen of voortzetten? Laat u dan informeren door ons. Wij rekenen het een en ander kosteloos voor u door. Telefonisch bereikbaar via: 0515 58 04 02

Heeft u uw verzekeringen via NH1816?
Er is een nieuwe VerzekeringsApp gelanceerd voor klanten die via ons bij NH1816 verzekerd zijn!

Met deze app heeft u binnen handbereik informatie over uw verzekeringen. U kunt onder andere uw polissen bekijken, een schade melden en een schadehersteller zoeken. Download de app snel via de Google Play Store of Apple Store!

Meer informatie? Te vinden via https://www.verzekeringapp.nl!

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.