Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief Maart 2023

Wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar? Bezuinigen? Dat komt goed uit. In deze nieuwsbrief geven wij drie tips over hoe je kunt bezuinigen op het gebied van hypotheken, verzekeren en bankzaken! Daarnaast is het weer tijd om na te denken over de belastingaangifte. Dit kunnen wij voor je doen. Lees onderaan de nieuwsbrief meer over dit onderwerp.

Veel leesplezier!

TIP 1: bezuinigen op het gebied van hypotheken
Besparen op je hypotheek kan op verschillende manieren. Extra aflossen, rente aan laten passen of alsnog NHG aanvragen zijn een paar voorbeelden hiervan.
Extra aflossen
Extra aflossen op je hypotheek is bijna altijd voordelig. De renteaftrek is altijd lager dan de hypotheekrente die je betaalt. En de spaarrente levert momenteel (bijna) niets op. Heb je meer dan €50.000 aan spaargeld, beleggingen of ander box 3-vermogen? Dan komt daar nog een extra voordeel bij. Je bespaart na de aflossing ieder jaar belasting over je vermogen (B. van Est, 2023).
Je rente aan laten passen bij gestegen woningwaarde of na aflossing
Je hypotheekrente bestaat uit een basisrente en risico-opslag. Heb je flink afgelost of is je huis meer waard, dan kan de risico-opslag soms omlaag of vervallen. Vaak moet je zelf in actie komen. De opslag kan ook hoger worden als de waarde van je huis daalt (Ellen Kloor, 2022).
Alsnog NHG (Nationale Hypotheek Garantie) aanvragen als de waarde van je woning maximaal €405.000 (2023) bedraagt
Is de aankoopprijs van je huis niet meer dan €405.000? Neem dan een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat levert meestal een rentevoordeel op. En bij financiële problemen zoekt NHG samen met je geldverstrekker naar oplossingen (Ellen Kloor, 2023).
Houdt er wel rekening mee dat goedkoper niet altijd beter is, een goedkoper product kan je misschien wel besparen op de korte termijn, maar op de lange termijn kan het duurder uitpakken.

RegioBank
TIP 2: bezuinigen op het gebied van bankzaken
Bij verschillende banken bankieren betekent dubbele kosten!
Besparen op bankkosten is ‘heel’ eenvoudig. Door ze samen te brengen bij één bank. Je betaalt dan maar bij één bank de kosten voor de betaal- en spaarrekening(en). En het is altijd duidelijk dat je bijvoorbeeld RegioBank Bolsward kunt benaderen voor al jouw bankvragen!
Je betaalt bij ons € 2,75 voor een betaalrekening.
Eén of twee spaarrekeningen eraan koppelen kost niets extra;
Alle rekeningen bij één bank geeft meer overzicht;
Alles onder één dak geregeld;
Voor persoonlijk advies en hulp zijn wij altijd dichtbij
Je bent van harte welkom
Als je meer bankzaken bij ons wilt onderbrengen of wilt overstappen naar onze bank, helpen we je graag. Je van harte welkom bij ons op kantoor. Kom langs of bel ons voor een afspraak. Graag tot snel.
Lees ook: Rabo wordt duurder en stelt bedenktijd in voor grote overboekingen
Houd er rekening mee dat het vergelijken van verschillende aanbieders tijd kan kosten,
maar dat het u in de lange termijn veel geld kan besparen.

TIP 3: bezuinigen op het gebied van verzekeringen
Bij Attentiv A. Boskma B.V. maken we jouw verzekeringen voordeliger en makkelijker. Zonder in te leveren op kwaliteit.
Verzekeringen bij verschillende maatschappijen afsluiten is niet voordelig. Daardoor loop je onbewust korting mis! En voor advies en bij schade kan het onduidelijk zijn wie je kunt benaderen.
Besparen op verzekeringen is eenvoudig. Onder andere door ze samen te brengen in één pakket of door hogere eigen risico’s op je schadeverzekeringen te zetten. Als je ze samenbrengt krijg je korting omdat meer verzekeringen bij één maatschappij worden ondergebracht. En het is altijd duidelijk dat je Attentiv A. Boskma B.V. kunt benaderen voor al jouw verzekeringsvragen!
Combineren = profiteren!
Hoe meer verzekeringen in het pakket! Hoe hoger de korting! Oók op je autopolis!
Verzekeringen van dezelfde maatschappij zijn beter op elkaar afgestemd;
Alles is onder één dak geregeld;
Voor advies en hulp bij schade zijn wij altijd dichtbij;
Per maand betalen zonder bijkomende kosten
Mogen wij je een vrijblijvend voorstel doen? Wij zorgen dan voor een goed advies over een compleet en voordelig verzekeringspakket!
Ja, doe mij een voorstel
Overweeg een adviseur in te schakelen: Een adviseur kan je helpen bij het vergelijken van
verschillende aanbieders en het vinden van de beste optie voor jouw situatie.

BELASTINGAANGIFTE 2023
Het is weer bijna tijd om aangifte inkomstenbelasting te gaan doen. Wil je dit liever uit laten besteden? Dat kan! Trea ontvangt dan graag enkele gegevens. Welke gegevens nodig zijn vind je hier. De aangiftebrieven 2023 worden in de maanden januari en februari verstuurd. De belastingaangifte moet vóór 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn. Is de aangifte vóór 1 april ingediend, dan krijg je uiterlijk 1 juli een bericht van de Belastingdienst.
We willen je vragen om de gegevens voor het doen van de aangifte zoveel mogelijk digitaal te versturen. Als dit niet mogelijk is, willen we je vragen om per post alleen kopieën te sturen. Deze zullen we na het doen van de aangifte vernietigen.
We hebben ook weer een checklist samengesteld voor de gegevens die we nodig hebben voor het doen van de aangifte. Deze kun je hier vinden en anders kun je deze opvragen via trea.bijlsma@attentiv.nl.
Kosten aangifte inkomstenbelasting door Trea verzorgd:
Alleenstaande: € 90,00
Aangifte incl. partner: € 95,00

Helmplicht
Per 1 januari jl. is een helm op brom- en snorfiets verplicht.
Let op: maak je van je snorfiets een bromfiets of andersom, dan dient je verzekering ook aangepast te worden!

Valse e-mail, tekstbericht of brief melden
Denkt u dat u te maken heeft met een valse e-mail, tekstbericht of brief? Bekijk hier wat u het beste kunt doen.

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.