Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief Maart 2022

Wanneer zijn uw schadeverzekeringen voor het laatst nagekeken op actualiteit en premie?
Zijn uw zonnepanelen wel meeverzekerd of de laadpaal bij uw huis? Hoe zit het eigenlijk met de gezinsdekking nu de kinderen uit huis zijn? Heeft u wel een meerwielentarief op uw tweede auto- of motorverzekering? Of een bonusbeschermer als u minder dan 10 schadevrije jaren heeft?
Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om naar uw schadeverzekeringen te kijken. Niet alleen naar de premie maar ook naar hoé u verzekerd bent. Wij merken namelijk vaak dat klanten niet voldoende of tegen een te hoge premie verzekerd zijn.
Laat uw schadeverzekeringen eens door ons onder de loep te nemen. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Ook wanneer u uw schadeverzekeringen niet bij ons heeft ondergebracht.
Neem gerust contact met ons op.
Schade melden
Om een schademelding vlot te kunnen verwerken vraagt de verzekeraar vaak om een aankoopnota/betalingsbewijs. Vergeet daarom niet uw aankoopnota’s/betalingsbewijzen te bewaren.

Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
De regels omtrent het Coronavirus zijn versoepeld. Dat vraagt om het boeken van een vakantie! Een reisverzekering voor deze vakantie kunt u tot 1 dag vóór vertrek afsluiten, maar een annuleringsverzekering ligt net wat anders…
Na het boeken van uw vakantie heeft u 7 of 14 dagen om een annuleringsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de betreffende verzekeringsmaatschappij.
Maar waar is een annuleringsverzekering eigenlijk voor? En wat is het verschil tussen een reisverzekering en een annuleringsverzekering?
Kort gezegd is de reisverzekering bedoeld voor schade tijdens het reizen. Een annuleringsverzekering is bedoeld voor als de vakantie niet door kan gaan of als u de vakantie eerder beëindigd moet worden.
Beide verzekeringen zijn bedoeld om u te beschermen tegen eventuele financiële tegenslagen.
Niet gek dat wij deze verzekeringen dus adviseren als u een vakantie heeft geboekt of gaat boeken.
Tip: een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering is in verhouding vaak veel voordeliger dan een kortlopende reis- of annuleringsverzekering.

Heeft u al een aanvullende elektronicadekking?
Tegenwoordig heeft bijna iedereen meerdere kleine elektronische apparaten zoals laptops, smartphones of tablets. Op een inboedelverzekering zijn deze apparaten binnenshuis verzekerd. Er is bij schade aan één van deze zaken wel vaak een hoog eigen risico van toepassing.
Dit betekent dat als er buiten schade aan één van deze goederen ontstaat, deze schade niet gedekt is. Hier is een aanvullende dekking voor namelijk ‘de aanvullende elektronicadekking”. De schade aan de mobiele telefoon of laptop is dan ook buiten de woning verzekerd.

Eigen risico
Pas bij het melden van een schade komen vele klanten erachter dat ze een eigen risico moeten betalen. Een onaangename verrassing. Vaak is dit risico tegen een beetje meer premie af te kopen. Sommige verzekeraars bieden standaard deze afkoopregeling aan.

Meerwielentarief
Vaak ontvangt u een tweede gezinsautokorting als u een tweede voertuig in het schadepakket onderbrengt. Het tweede voertuig profiteert dan van dezelfde korting als het eerste voertuig. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Zonnepanelen of laadpaal
Heeft u reeds zonnepanelen of een laadpaal laten plaatsen? Vergeet niet te checken of deze op uw opstalverzekering of inboedelverzekering verzekerd zijn!

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.