Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Januari 2022

Aflossingsvrije hypotheek weer populair
De aflossingsvrije hypotheek is weer in trek bij kopers. Informatie hierover kan daarom best interessant zijn. Benieuwd of een aflossingsvrije hypotheek ook voor u interessant is? Klik hier om uw interesse kenbaar te maken.

Levenhypotheek. Wat doe ik ermee?
Is deze hypotheek het beste af te lossen op de einddatum of een paar jaar eerder?
Wij leggen het u graag uit. Klik hier om uw interesse kenbaar te maken.

Overstappen van schadeverzekeringen
Vaak wordt er gedacht dat overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij lastig is en stellen het daarom uit. Dat vinden wij zonde omdat er meestal vele voordelen aan zitten. Deze voordelen zoeken wij graag voor u uit. En overstappen? Dat regelen wij dan voor u!
Uw verzekeringen ook eens kosteloos door laten rekenen?
Bel ons via 0515 580402 of stuur ons een mail

Lease auto: Minder kunnen lenen door leaseauto
Het kan voorkomen dat u een lagere hypotheek kunt afsluiten als u een auto financiert via private lease. Per 1 april 2022 wordt 100% van het bedrag wat u aan private lease kwijt bent afgetrokken van het maandbedrag dat verder uitgegeven mag worden aan een volgende lening (hypotheek). Tot 1 april 2022 is dit 65%.
Om te bekijken hoeveel iemand mag lenen wordt het budgetvoorlichtingsinstituut Nibud gebruikt. Volgens de normen van Nibud mag een bepaald deel van inkomen uitgegeven worden aan wonen (bijvoorbeeld bij een koopwoning: rente en aflossing). Door een auto te financieren via private lease wordt het bedrag voor het te lenen bedrag lager.
Meer informatie vindt u hier: Private leaseauto kan je tienduizenden euro’s hypotheek kosten

REGIOBANK | Nieuwe tarieven en negatieve rente
Vanaf 1 april 2022 veranderen de tarieven van Plus Betalen. Ook bepaalt RegioBank dan op een andere manier of u rente over uw saldo boven € 100.000 moet betalen. RegioBank kijkt daarvoor nu naar het saldo van iedere rekening. Dat verandert per 1 april 2022: vanaf die datum kijkt RegioBank naar uw totale saldo. Meer weten? Kijk op: regiobank.nl

Rookmelders per 1 juli verplicht
Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder in een woning verplicht. Dit geldt voor zowel een huurhuis als een koopwoning. Een rookmelder dient aanwezig te zijn op iedere etage en in besloten ruimtes waar de vluchtroute doorheen gaat.
Verzekerd via NH1816? Als NH1816-verzekerde koopt u brandpreventiemiddelen met 30% korting op Brandpreventiewinkel.nl. Meer informatie? Klik hier

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.