Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief januari 2019

Beste klant,

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken oud. En dat betekent dat de belastingaangifte er aan zit te komen. Wij kunnen u hiermee helpen!

Ook aandacht in deze nieuwsbrief voor het verplicht verzekeren van een gemotoriseerd voertuig. Dit wordt nog wel eens vergeten en dan komt de RDW om de hoek kijken met een hoge boete! Ook extra aandacht voor het laten schorsen van een voertuig.

De hypotheekrentes zijn nog steeds historisch laag. Graag laten wij u in deze nieuwsbrief een aantal scherpe hypotheekrentes zien!

Wij helpen u graag met uw belastingaangifte 2018

Ook dit jaar kunnen we u weer helpen met uw belastingaangifte. Wij hebben hiervoor een handige checklist samengesteld.

Onderaan op de homepagina staat de “checklist” Zo weet u welke documenten u bij ons moet aanleveren. De tarieven staan hier ook vermeld.

Voor vragen over uw belastingaangifte kunt u contact met ons opnemen via allemanshus@attentiv.nl of bel 0515 580402.

Moet ik een WA-verzekering afsluiten als ik een auto of ander voertuig heb?

Heeft u een auto, motor, scooter, brommer of snorfiets? Dan moet u volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam) een WA-verzekering afsluiten. Dit kunt u doen bij de meeste verzekeraars. Als uw motorrijtuig schade veroorzaakt dekt een WA-verzekering deze in de meeste gevallen.
Wanneer WA-verzekering afsluiten?
U moet een WA-verzekering afsluiten als u eigenaar bent van een:
• auto;
• motor;
• scooter, brommer, speed-pedelec (45 km fiets) of snorfiets;
• kenteken van een motorrijtuig dat op uw naam staat geregistreerd.
WA-verzekering tijdelijk stopzetten: Schorsen
Gebruikt u uw auto of ander voertuig langere tijd niet? Dan kunt u uw motorrijtuig laten schorsen door het RDW. U hoeft dan tijdelijk niet WA-verzekerd te zijn. Een schorsing gaat direct in en duurt 1, 2 of 3 jaar. Na de door u gekozen schorsingsperiode loopt de schorsing automatisch af en moet u direct weer voldoen aan de voertuigverplichtingen.

Als u een voertuig wilt schorsen, vraagt u dat zelf aan bij de RDW. De RDW kan een schorsing ook voor u verlengen of opheffen. Daarna kunt u uw verzekeraar verzoeken om de verzekering te schorsen. Let op u moet dus wel zelf uw verzekering stopzetten nadat u het voertuig bij het RDW heeft laten schorsen.
U kunt op verschillende manieren uw kenteken van uw voertuig schorsen. Online via de website van het RDW is de gemakkelijkste manier. Lukt dit niet, dan kunt u ook bij een kentekenloket of een RDW-balie terecht.

Bron: rijksoverheid

De hypotheekrentes zijn nog steeds historisch laag.

Hierbij een aantal rentepercentages:

1 jaar vast vanaf 1% NHG
5 jaar vast vanaf 1,2% NHG
10 jaar vast vanaf 1,69% NHG
20 jaar vast vanaf 2,25% NHG
30 jaar vast vanaf 2,49% NHG

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wenst over uw huidige of nieuwe hypotheek. Onze hypotheekadviseur
Harmen de Vries informeert u graag!

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.