Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief augustus 2023

Voorlichting veilig online bankieren | 25 september 2023

Geef internetcriminelen geen kans en leer alles over veilig online bankieren in Bibliotheek Bolsward
Voorkom fraude, phising en andere vormen van internetcriminaliteit. Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van jouw financiële gegevens? Leer het bij de voorlichting in Bibliotheek Bolsward.
Wat leert u tijdens de voorlichting Veilig Online Bankieren?
Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Je leert in deze voorlichting welke gegevens je wel en niet kan delen. Daarnaast leer je wanneer een website, e-mail of ander bericht te vertrouwen is.
Tijdens de interactieve voorlichting leer je hoe je internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijg je onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen jouw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.
Meld je aan middels onderstaande knop.
(Let op: op de pagina van aanmelden staat locatie Sneek. Dit is foutief. De voorlichting vindt plaats in Bolsward)

VOORKOM ONDERVERZEKERING
Wat is onderverzekering?
Onderverzekering ontstaat als de waarde waarvoor een object of dienst verzekerd is, lager is dan de werkelijke waarde. Het gevolg hiervan is dat je altijd minder schadevergoeding uitgekeerd krijgt dan de schade die je geleden hebt. Óók als het om een kleine schade gaat en dus niet het volledige verzekerde object verloren is gegaan. Onderverzekering kan bij alle soorten verzekeringen voorkomen, maar we zien het vooral vaak op de inboedelverzekering, opstalverzekering en uitvaartverzekering (geldschop.nl, 2020).
Om onderverzekering te voorkomen moet je bij het afsluiten van de verzekering weten hoeveel je huis of spullen waard zijn. Voor je huis bestaan er handige hulpmiddelen zoals de herbouwwaardemeter. Vaak geven verzekeraars garantie tegen onderverzekering als je gebruik maakt van zo’n hulpmiddel.
LET OP
Gebruik je de inboedel- of herbouwwaardemeter? Doe dat dan iedere vijf jaar opnieuw. Anders loop je de kans dat de garantie tegen onderverzekering vervalt (vanatotzekerheid.nl).

Verkeerdeelnemersverzekering:
Hoe je ook aan het verkeer deelneemt, schade ligt op de loer
Dagelijks begeven wij ons in het verkeer. Op weg naar school, familie of naar huis. Op welke manier we dat ook doen, elk jaar leggen wij miljoenen kilometers af. En de verkeersdrukte neemt weer flink toe. Dus ook het aantal verkeersongevallen. Met schade als gevolg. Aan spullen maar ook aan verkeersdeelnemers zelf.
Gebeurt zoiets, dan is het goed om te kunnen rekenen op een verkeersdeelnemersverzekering. Want die keert de gedekte schade uit en verhaalt de schade op de aansprakelijke partij.
Jaarlijks krijgen 430.000 mensen te maken met schade in het verkeer. Bijvoorbeeld als schoolkinderen op de fiets tegen elkaar aan rijden, als een voetganger of fietser door een automobilist over het hoofd gezien wordt of iemand door gladheid van de weg raakt. 
Dit zijn de voordelen:
Het hele gezin automatisch meeverzekerd 
Voor alle verkeersdeelnemers (privé) inclusief (brom-)fiets en voetganger 
In- of opzittende dekking op motor- of autoverzekering niet (meer) nodig
Verzekerd in heel Europa 
Al een in- of opzittende dekking op de auto- of motorverzekering?
De dekking van een verkeersdeelnemersverzekering is net zo goed als een in- of opzittenden dekking. Met een verkeersdeelnemersverzekering verzeker je, naast de in- of opzittenden van je auto of motor, ook verkeersdeelname als voetganger of fietser. Interesse in deze verzekering? Dan zeggen wij, tegelijk met de aanvraag van de nieuwe verzekering, de in- of opzittenden dekking op. Zo ben je goed verzekerd en betaal je nooit te veel.
Voor een klein maandbedrag verzeker je jezelf en jouw gezin tegen de financiële gevolgen van schade in het verkeer. En … als extra verzekering in een Combipolis, zorgt de Verkeersdeelnemersverzekering ook voor een hogere pakketkorting op alle overige verzekeringen in het pakket!

Leen jij je auto uit en rijdt degene die jouw auto leent schuldschade? Dan kost dat jou je schadevrije jaren! Jij moet namelijk de schade verhalen op je eigen autoverzekering. Immers, het is jouw auto. En aan deze auto zit de autoverzekering van jou gekoppeld.

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.