Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief Augustus 2021

Regiobank – volgens de consumenten de beste bank
Jaarlijks vraagt de Consumentenbond aan ruim 12.000 consumenten wat zij van hun bank vinden. Hieruit blijkt dat banklanten over het algemeen positief zijn. Ook al zijn er grote verschillen tussen diverse banken.
Dat bankklanten over het algemeen positief zijn, is ook te zien aan de score die zij RegioBank geven. Net als vorig jaar scoort RegioBank het beste op algemene tevredenheid. Dit jaar zelfs met een 9,7!
(I. Zuurmond, 2021)

Hypotheek binnen één week of één dag
Je hypotheek binnen één week of één dag geregeld. Maar of het wenselijk is, is nog maar de vraag. In veruit de meeste gevallen hoeft een hypotheek helemaal niet snel geregeld te worden. Wanneer je de tijd hebt, kies dan voor kwalitatief de beste hypotheek. Niet de snelste. Wij zullen ervoor zorgen dat alles op tijd geregeld wordt.
Een hypotheek binnen één dag, is dat wel mogelijk? Wel als alles meezit. Mits alle te beoordelen stukken aanwezig en correct zijn. Dit is vaak niet het geval omdat er bijvoorbeeld lopende leningen of uitgestelde betalingen geregistreerd staan bij het BKR. Of het regelen van een werkgeversverklaring ligt lastig en moet er nog het één en ander voor het te verkopen huis geregeld worden. Kleine hobbels op de weg waardoor het afronden van een hypotheek gemakkelijk een week of langer kan uitlopen.
Het geven van een goed advies kost tijd. Dit komt doordat er ook gekeken wordt naar wat er gebeurd als je arbeidsongeschikt raakt, je baan verliest of je komt te overlijden. De hypotheeklasten moeten betaalbaar blijven als het tegenzit.
Een hypotheek afsluiten is niet zomaar iets. Als je hier meer over wilt weten, helpen wij jou graag! Neem gerust contact met ons op.

Ziek of werkloos: kun jij de hypotheek dan wel betalen?
Wist je dat je bij werkloosheid na twee maanden maximaal 70% van je laatstverdiende loon krijgt én dat je maximaal twee jaar recht hebt op een uitkering? Stel dat jij werkloos wordt, is jouw hypotheek dan nog wel betaalbaar?
Het is belangrijk om ook bij deze situaties stil te staan als je van plan bent om jouw eerste woning te kopen of als al een huis hebt gekocht. Klik hier om te lezen wat de impact van ziekte en werkloosheid kan zijn.

Sluiting bankkantoren
Volgens de Telegraaf concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) dat de toegankelijkheid van betaaldiensten voor kwetsbare groepen zoals ouderen, gehandicapten en mensen met lage digitale vaardigheid afgenomen is. Dit komt doordat klanten vaker hun geldzaken digitaal moeten regelen door de sluiting van steeds meer bankfilialen.
In een onderzoek naar tevredenheid over bankdiensten en betaaldiensten, geven kwetsbare groepen een rapportcijfer 7,1. In 2016 was dit cijfer een 7,5. Destijds waren er bijna twee keer zoveel bankfilialen als nu en anderhalf keer zoveel geldautomaten.
Voor het eerst sinds 2007 geven sommige kwetsbare groepen de bank zelfs een 6,5. Dit geldt vooral voor mensen zonder internet, mensen ouder dan 65 jaar en mensen met een lage digitale vaardigheid. (Redactie Geld, 2021)
Wij blijven bij u in de buurt. U kunt bij ons altijd even binnenwandelen voor al uw vragen over de hypotheek, verzekeringen en bankzaken. Of u nu een grote of een kleine vraag heeft, u bent altijd welkom!

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.