Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief Augustus 2020

Hallo, ik ben Sjoukje Feddes en sinds 1 augustus parttime werkzaam bij Attentiv A. Boskma BV te Bolsward. In 1998 heb ik na jaren “AEGON” de stap naar hypotheekadviseur gemaakt. Eerst in loondienst op een kantoor in Sneek en vanaf 2004 mijn eigen bedrijf Sjoukje Feddes Hypotheekadvies aan Huis.

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een goede opvolger voor mijn klanten en deze gevonden in Attentiv A. Boskma BV te Bolsward. Ook ik ben meegegaan naar Attentiv en zal ook de komende jaren het mooie vak van hypotheekadviseur blijven uitoefenen. Wel heb ik gekozen voor parttime werken, zodat ik meer tijd krijg voor mijn hobby’s. Lekker lang weekend zeilen met echtgenoot, tuinieren, zelf kleding maken en wandelen en fietsen met hond Fado.

Het bevalt prima bij Attentiv en ik heb zin in mijn nieuwe uitdaging!
Heeft u een hypotheekvraag, neem dan contact op met mij of een van mijn collega’s.

Schade tijdens verbouwing verzekerd op de opstalverzekering?
Tijdens het verbouwen van uw woning kan schade ontstaan. Maar welke dekking biedt uw opstalverzekering of woonhuisverzekering bijvoorbeeld na inbraak en diefstal van de bouwmaterialen of uw inboedel? Tijdens een verbouwing geldt bij diverse verzekeraars een beperking of uitsluiting. Welke dekking biedt uw verzekeringsmaatschappij tijdens een verbouwing?
Schade door verbouwing
Heeft de verbouwing voor schade gezorgd? Dan is de dekking van je opstalverzekering vaak beperkt. Als er schade ontstaat die niets met de verbouwing te maken heeft, krijgt u de schade in veel gevallen vergoed door uw verzekeraar. Maar in sommige gevallen geldt de minder uitgebreide dekking ook als de schade niets met de verbouwing te maken heeft.
Is mijn woning verzekerd tijdens de bouw? Dekking is tijdens (ver)bouw vaak minder uitgebreid!
Veel opstalverzekeringen bieden een uitgebreide dekking. Maar tijdens een verbouwing is deze dekking dus beperkt. Dan bent u alleen verzekerd voor de volgende schades:
• Brand
• Blikseminslag
• Ontploffing
• Storm
• Luchtvaartuigen
Bij leegstand kan in de polisvoorwaarden geregeld zijn dat er bijvoorbeeld geen dekking bestaat bij inbraak.
Slim en goed verzekerd verbouwen? Dan kunt u overwegen om een particuliere CAR-verzekering (Constructie All Risk) af te sluiten. Dit is een bouwverzekering voor particulieren. Deze bouwverzekering biedt naar keuze dekking voor de bouwwerkzaamheden, aansprakelijkheid tijdens de bouw en uw bestaande eigendommen.
Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Spaarhypotheek verlengen of oversluiten?

Bij veel spaarhypotheken loopt binnenkort de rentevastperiode af.
Tien jaar geleden sloten veel Nederlanders een spaarhypotheek af. Deze hypotheekvorm combineert optimaal belastingvoordeel (zowel op de rente als het spaarbedrag) met de zekerheid van gegarandeerde aflossing.
Omdat daarbij de hypotheekrente vaak voor 10 jaar werd vastgelegd, ontvangen ze binnenkort een verlengingsvoorstel van de bank. Een mooi moment om uw spaarhypotheek te verlengen, want de hypotheekrente is historisch laag.
Wie echter blind tekent voor deze lagere rente kan hier later spijt van krijgen.

Hypotheekrente omlaag, maar spaarpremie omhoog
Bij een spaarhypotheek is de hypotheekrente gekoppeld aan de rente op het spaardeel. Gaat u na verlengen minder hypotheekrente betalen, dan daalt ook het rendement op het spaardeel. Om de hypotheek op einddatum te kunnen aflossen, gaat u dus maandelijks meer spaarpremie inleggen.
Door de lagere hypotheekrente daalt ook uw hypotheekrenteaftrek. Dit terwijl de hogere spaarpremie niet aftrekbaar is. Dit voelt u dus meer in de portemonnee.
Spaarhypotheek verlengen of oversluiten?
Bij de spaarhypotheek verlengen moet u een aantal beslissingen nemen. Onder andere hoe lang u de nieuwe hypotheekrente vastlegt. De hogere rente bij een lange rentevastperiode, bijvoorbeeld 20 jaar vast, kan voordelig zijn, omdat u dan minder spaarpremie betaalt.
Ook moet u zich de vraag stellen of de spaarhypotheek nog de beste keuze is. Door de lage hypotheekrente in combinatie met de versnelde afbouw van de renteaftrek, wordt het belastingvoordeel kleiner. Oversluiten naar een hypotheekvorm waarbij wordt afgelost kan voordelig zijn, omdat dan de renteopslag vervalt.
En zit u nog goed bij uw huidige geldverstrekker ? Oversluiten biedt de mogelijkheid om van geldverstrekker te veranderen. We informeren u hier graag vrijblijvend over. Klik op onderstaande hypotheek check button voor het doorgeven van uw huidige hypotheekgegevens. We nemen dan contact met u op.

bron: hypotheek rentetarieven

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.