Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief April 2023

Dieven hebben het voorzien op bestelauto’s in het Noorden!

De laatste tijd worden er in het noorden van Nederland veel zakelijke bestelauto’s opengeknipt en de aanwezige goederen
en vaak waardevolle materialen gestolen. Dit is niet gedekt op de gewone bestelautoverzekering, maar wel op een eigen vervoerverzekering.
Goederen en gereedschappen die u vervoert zijn al gauw veel geld waard. De eigen vervoerverzekering verzekert uw spullen tegen beschadiging en diefstal. Niet alleen tijdens het vervoer, maar altijd. Dag en nacht. Ook bergings- en opruimingskosten zijn vaak meeverzekerd.
Ook benieuwd of een eigen vervoerverzekering een nuttige aanvulling kan zijn op uw bestelautoverzekering ? We kunnen vrijblijvend een premie voor u berekenen. Neem gerust contact op!

Hypotheek meenemen bij verhuizing: goed idee of niet?

In deze tijden van stijgende hypotheekrentes kan het bij verhuizen slim zijn om je oude hypotheek mee te nemen. Steeds meer doorstromers kiezen hiervoor, maar het is belangrijk te onderzoeken of het in jouw situatie de voordeligste optie is. Waar moet je op letten?
Opnieuw toetsen:
Jouw geldverstrekker ziet het meenemen van de hypotheek als een nieuwe aanvraag. Er zal dus opnieuw getoetst worden of je de financiële lasten nog steeds kunt dragen. Niet iedere hypotheek kan worden meegenomen, het moet passen bij de voorwaarden van je huidige hypotheek. Een NHG-hypotheek kun je bijvoorbeeld niet standaard meeverhuizen, helemaal niet als je overgaat naar een woning die boven de NHG-kostengrens ligt.
Schuld-marktwaardeverhouding:
Als je de hypotheek mee kunt nemen, heb je niet de garantie dat de hoogte van de hypotheekrente precies hetzelfde blijft. De hypotheekrente hangt namelijk af van de waarde van je huis en je overgebleven hypotheekschuld, in het kort: de schuld-marktwaardeverhouding. Die verhouding verschuift meestal bij het kopen van een nieuw huis, waardoor je rente wordt aangepast, wat in je voor- maar ook nadeel kan uitpakken.
Tweede hypotheek bij zelfde aanbieder:
Er zijn nog een aantal andere dingen waar je op moet letten: als je een huis koopt die duurder is dan je huidige woning, kan een tweede hypotheek nodig zijn. Deze kun je meestal alleen afsluiten bij de geldverstrekker van de hypotheek die je meeverhuist. Dat is niet altijd de meest voordelige optie. Daarnaast is het goed te bedenken dat je alle voorwaarden van je huidige hypotheek meeneemt. Dit terwijl er wellicht andere hypotheken zijn die voorwaarden bieden die in je situatie nu meer voordeel opleveren.
Er komt behoorlijk wat kijken bij het meeverhuizen van een hypotheek. Graag denken we mee in wat voor jou als doorstromer de beste en meest voordelige optie is. Neem gerust contact met ons op.
bron: hypotheekrente.nl

Kind en zakgeld:
Uw kind gaat steeds meer op eigen benen staan. Ook op het gebied van geldzaken. Met zakgeld of kleedgeld kunnen kinderen zelf beslissen over uitgaven. En zo goed met geld leren omgaan. Met ons speciale pakket JongWijs helpt u ze op weg.
Zelfstandig met geld omgaan:
JongWijs groeit stapsgewijs uit tot een complete spaar- en betaalrekening voor uw kind. Met allerlei opties, zoals een betaalpas, Mijn RegioBank en de Mobiel Bankieren app. Uw kind leert wat goed sparen en verstandig uitgeven is. Ook u als ouder helpen we met praktische tips die passen bij de leeftijd van uw kind.
We helpen u graag:
In een persoonlijk gesprek kunnen we rustig uitleggen hoe u de bankzaken goed regelt en alle vragen meteen beantwoorden.

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.