Welkom op ons kantoor! Kom langs of maak een afspraak!
Meteen contact met een van onze adviseurs? Direct contact? Bel: (0515) 580402

Nieuwsbrief April 2022

Een pilot voor duurhuurders
Met deze pilot willen diverse hypotheekverstrekkers de huurders een kans bieden een huis te kopen met een verantwoorde maatwerkfinanciering.

61% van de 574.000 huishoudens die een duur huurhuis hebben, besteden meer dan 33% van hun netto-inkomen aan huurlasten. Deze huishoudens hebben vaak moeite de stap van een huurwoning naar een koopwoning te maken. De reden daarvan is vaak omdat ze op basis van inkomen net geen passende financieringsmogelijkheid kunnen vinden. De marktpartijen die de pilot hebben gestart vinden dat huurders zich hebben bewezen bepaalde maandlasten te kunnen dragen als ze voor een lange periode maandelijks een hoge huur hebben betaald. Zij willen deze huurders de kans bieden om met een verantwoorde maatwerkfinanciering een woning te laten kopen.

Ben je een duurhuurder en wil je meedoen aan deze pilot? Dat kan als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, waaronder:
Je hebt een huurwoning en betaalt maandelijks een vrij hoge huur (bijv. meer dan € 1.000,00)
Je huurt al meer dan drie jaar en kan dit met een huurcontract aantonen
Je hebt geen betalingsachterstanden (minimaal 2 jaar) en kunt dit bewijzen d.m.v. bankafschriften
Je hebt de afgelopen maanden een stabiel inkomen en vermogen
Vraag ons naar de mogelijkheden!

Internetcriminelen vallen elke dag mensen lastig met bijvoorbeeld valse e-mails en marktplaatsfraude. En dat wordt alleen maar meer. Want steeds meer geldzaken worden online geregeld. Wij willen je graag helpen om dit te voorkomen. Hoe? Je hoort het tijdens onze gratis workshop Veilig online bankieren. Je bent van harte uitgenodigd.

Workshop Veilig online bankieren
Tijdens de gratis workshop leren we je graag hoe je veilig online bankiert. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je:

Hoe je internetcriminaliteit herkent.
Welke vormen van internetcriminaliteit er zijn.
In welke situaties je jouw gegevens niet moet delen.
Wanneer je een website of e-mail kunt vertrouwen.

Wanneer? 18 en 19 mei 2022
Hoe laat? 19:30 uur – 21:00 uur
Waar? Attentiv A Boskma B.V., Kleine Dijlakker 45 in Bolsward
Voor wie is de workshop?
– Je wilt beginnen met Online Bankieren en bent onzeker over de veiligheid.
– Je bankiert al online en je wilt weten hoe je dit veilig kunt doen.
Het maakt niet uit of je al klant bent bij RegioBank.

Meld u nu aan
Er is plek voor een beperkt aantal mensen. Meld je daarom nu aan. Geef jouw deelname door vóór 15 mei 2022. Loop langs, bel of e-mail ons óf klik op onderstaande knop ‘Meld u aan’.

Bootverzekering, reis/annuleringsverzekering, caravan/camperverzekering en meer…
Onbezorgd op vakantie gaan begint bij ons kantoor. Met onze verzekeringen verzeker je onverwachte kosten door schade of hulpverlening vóór of tijdens jouw vakantie. Waar je ook vakantie viert, je kunt te maken krijgen met bijvoorbeeld diefstal van jouw spullen of een ongeval. Maar hoe weet je wat het beste bij jouw situatie past?

Enkele tips waar u op moet letten:
Welke dekking is er nodig voor uw reisbestemming? Europa of werelddekking;
Is er een annuleringsdekking nodig?
Aanvullende dekking nodig, zoals hulpverlening vervoer of medische kosten?
Ga je met de camper of caravan op pad? Wist je dat je ervoor kunt kiezen om de inboedel van jouw camper of de voortent van jouw caravan ook mee te verzekeren? Dit kan op bijvoorbeeld de Nh1816 camper-, of caravanverzekering. Of heb je pech onderweg? Met een pechhulpdekking op de autoverzekering of doorlopende reisverzekering, bel je een noodnummer van de hulpdienst! Zij zorgen ervoor dat je weer verder kunt reizen naar de vakantiebestemming. Laat je vooraf adviseren door ons!
Fijne reis alvast. 🚚

Conservatrix:
De overname van de polissen van klanten van Conservatrix lijkt dichtbij. Afgelopen tijd voerden de curatoren Noor Zetteler en Willem Jan van Andel intensieve gesprekken met een niet genoemde gegadigde, die volgens hen positief zijn verlopen. Ook boekten ze stevige winsten op het vermogen in de boedel van de failliete levensverzekeraar.
Dit staat te lezen in het zesde openbare verslag van de curatoren. De uitkomsten van het zogenaamde due diligence onderzoek zijn positief volgens de curatoren. Dat zou goed nieuws betekenen voor de 71.000 polishouders van de failliete levensverzekeraar. “Partijen spreken nu met elkaar over de voorwaarden waaronder de verzekeringsportefeuille zou kunnen worden overgedragen en over de mogelijke transactiestructuur”, aldus de curatoren.

emblem

Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Attentiv A. Boskma B.V. is een hypotheek- en verzekeringskantoor en daarnaast Zelfstandig Adviseur van Regiobank. U vindt ons in Bolsward en wij helpen u graag met al uw financiële vragen. En het klinkt misschien als een cliché, maar wij zijn pas tevreden als u dat bent.