Nieuwsbrief januari 2020
Mijn naam is Trea Bijlsma.
Inmiddels ben ik al 10 jaar werkzaam bij Attentiv A. Boskma. Ik ben begonnen als assistent boekhouder bij Allemanshûs en mijn werkzaamheden waren voornamelijk bedrijfsadministratie en belastingen voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Ook ben ik sinds 2010 werkzaam als medewerker bij RegioBank.
De aangiften inkomstenbelasting en toeslagen voor particulieren verzorg ik voor u.
Wij hebben een handige checklist voor u klaargezet op onze website www.solideverzekerd.nl zodat u weet welke documenten u dient aan te leveren. Ook staan hier de tarieven vermeld.
Heeft u vragen over belastingzaken of wilt u uw aangifte inkomstenbelasting of toeslagen door ons laten verzorgen, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.
Geld lenen voor energiebesparing
Wie zijn huis wil verduurzamen en hiervoor onvoldoende eigen geld heeft, kan een lening afsluiten. Geld lenen voor energiebesparende maatregelen kan ook via de hypotheek
Energiebesparing via de hypotheek
Verschillende hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek; huizenkopers die willen verduurzamen, kunnen tot 106 % van de woningwaarde lenen.
Vaak kun je de volgende energiebesparende maatregelen meefinancieren in de hypotheek:
• HR-ketel
• Warmtepomp
• Zonneboiler
• Zonnecellen
• Spouwmuurisolatie
• Dakisolatie
• Vloerisolatie
• HR++ beglazing
De bank zet het extra hypotheekbedrag in een depot en controleert of u het daadwerkelijk besteedt aan energiebesparende maatregelen. Bovendien zal de bank u vragen om aankoopnota’s.
Hogere hypotheek
Koopt u een huis en wilt u investeren in energiebesparende maatregelen of koopt u een huis dat al energiezuinig is, dan kunt u bij de meeste geldverstrekkers een hogere hypotheek afsluiten. Dit extra bedrag komt dan bovenop de maximale hypotheek die gebaseerd is op uw inkomen.
We vertellen u er graag meer over. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie.
Bron: vereniging eigen huis
Wat is het verschil tussen een extra uitgebreide dekking en een allrisk dekking
Met een inboedelverzekering wordt schade aan roerende zaken in jouw woning vergoed door een verzekeraar. Mits deze natuurlijk dekking biedt. Wat er wel en niet vergoed wordt is terug te vinden in je polisvoorwaarden. De verzekeraar waarbij jij je inboedelverzekering afsluit biedt je meestal twee keuzes in deze dekking; de extra uitgebreid (ook wel basis genoemd) of all risk dekking.
Extra uitgebreid dekking inboedelverzekering
De extra uitgebreid dekking is vaak een standaard dekking die wordt aangeboden en zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen de meest voorkomende schades. Onder een uitgebreide dekking zijn bijvoorbeeld brand-, inbraak-, maar ook schroei- en smeltschade als gevolg van brand gedekt. Is deze dekking voor jou niet voldoende? Dan zou je eens kunnen kijken naar de all risk dekking.
All risk dekking inboedelverzekering
Met een all risk dekking zijn bijna alle schades aan je inboedel verzekerd. Alles wat onder de extra uitgebreid dekking valt is natuurlijk verzekerd, maar bij all risk zijn bijvoorbeeld ook schades welke ontstaan zijn door je eigen schuld verzekerd. Het is wel belangrijk dat deze schade niet met opzet is toegebracht.
Beide dekkingen van de inboedelverzekering bieden geen dekking wanneer er schade is ontstaan door opzet, oorlog, aardbeving of overstroming.
Voor vragen of meer informatie neem contact op met ons kantoor