Nieuwsbrief April 2021
De verzekeringscheck
Is uw situatie de afgelopen tijd veranderd of zijn uw verzekeringen al een langere tijd niet gecheckt? Dan is het verstandig om uw verzekeringen na te laten kijken op premie en voorwaarden. Dit doen wij door middel van een verzekeringscheck.
Denk bijvoorbeeld aan samenwonen, een overlijden of geboorte van een kind. Maar ook als u zonnepanelen, laadpalen op de oprit of een nieuwe warmtepomp heeft laten plaatsen en als u denkt “Hoe ben ik eigenlijk verzekerd?” is het verstandig een verzekeringscheck te doen.
Met de verzekeringscheck kijken wij hoe u nu verzekerd bent, met welke voorwaarden en tegen welke premie. Ook of u eigen risico bij een schade moet betalen en u extra dekkingen heeft zoals een buitenhuisdekking. Hierna rekenen wij uw lopende schadeverzekeringen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen door en zorgen we ervoor dat uw verzekeringen tegen een scherpe premie in combinatie met passende voorwaarden en de juiste dekkingen wordt aangeboden.
Het nieuwe aanbod die wij geven past bij uw actuele situatie. Bijvoorbeeld een bonusbeschermer bij de autoverzekering wanneer u weinig schadevrije jaren heeft opgebouwd of een mobiele elektronicadekking bij uw inboedelverzekering als u (veel) mobiele elektronica heeft. Met een mobiele elektronicadekking is uw mobiele elektronica zowel binnenhuis als buitenhuis verzekerd.
Nadat wij de juiste schadeverzekeringen in een offerte hebben gezet, bespreken wij deze offerte persoonlijk met u. We bespreken de verschillen en overeenkomsten tussen uw huidige schadeverzekeringen en de schadeverzekeringen die wij in de offerte hebben gezet. Vaak voordeliger en tegen beter passende voorwaarden!
Wilt u ook dat wij uw lopende verzekeringen vrijblijvend checken? Bel of mail ons gerust.
Zo leert u uw kind sparen
Wist u dat kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, later minder vaak financiële problemen krijgen? Het kan dus geen kwaad om op tijd te beginnen met een stukje financiële opvoeding. Maar wat is daarvoor een goede leeftijd? En hoe pakt u het aan? We helpen u graag op weg.
Spaarpotje
Als uw zoon of dochter vier jaar oud is, dan is dat een prima leeftijd om eens over geld te beginnen. De glimmende muntjes zijn namelijk érg interessant voor jonge kinderen. Ze hebben allemaal een andere achterkant en zijn daardoor superleuk om te sparen! Een eigen spaarpotje is een mooie plek om de centjes te bewaren. Leg aan uw kind uit dat hij er goed voor moet zorgen. En zoek samen een mooie plek uit voor de spaarpot. Dan voelt uw kind zich elke keer als hij het spaarpotje ziet weer trots. Als uw kind ouder wordt, kan hij zijn zakgeld of het zakcentje dat hij ‘verdient’ met een klein klusje in de spaarpot bewaren.
Tip: Geeft u vijftig cent zakgeld per week? Geef dan de ene week een muntje van vijftig cent, en de andere week muntjes van tien of twintig cent. Zo leert uw kind spelenderwijs tellen met geld.
Spaardoel
Al die rinkelende muntjes in de spaarpot zijn leuk, maar waar mag uw kind het aan uitgeven? Bedenk samen een spaardoel. En schrijf het bedrag op dat nodig is om het spaardoel te halen. Begin klein, met een spaardoel dat na drie of vier keer sparen gehaald is, zoals een zakje snoep. De spaardoelen groeien mee met de leeftijd van uw kind. Zo kan uw kind van zes bijvoorbeeld (mee)sparen voor een barbiehuis, een skelter of lego. Door spaardoelen af te spreken, leert u uw kind dat je niet zomaar alles kunt kopen.
Tip: Spaardoel gehaald? Ga samen naar de winkel en laat het als cadeautje inpakken. Dat maakt de beloning voor het sparen nóg waardevoller.
Spelletjes
Er zijn veel leuke spelletjes om uw zoon of dochter spelenderwijs met geld te leren omgaan. Monopoly Junior bijvoorbeeld: een snel, spannend en makkelijk te leren spel voor kinderen vanaf vijf jaar. Ook het Zakgeldspel of Familie Poen zijn leuke en leerzame bordspellen. Mag uw zoon of dochter al spelletjes doen op de computer, tablet of telefoon? Dan zijn er per leeftijd geschikte spellen en apps te vinden die sparen leuk en visueel maken.
Kinderrekening JongWijs
Met JongWijs leert uw kind stap voor stap sparen én betalen. U krijgt elk jaar van ons leerzame tips per post toegestuurd. Zo helpen we u een handje bij de financiële opvoeding van uw kind. En natuurlijk mag uw zoon of dochter een leuk welkomstcadeautje uitkiezen bij het openen van de
Bron: Regiobank.nl
Lees meer over JongWijs
Wat kunnen we verwachten met de hypotheekrenteaftrek?
Deze vraag zien we vaak terugkeren. Niet geheel onbegrijpelijk omdat het een starter al snel
€1.500,00 oplevert bij het kopen van een huis. Vaak levert het bij ouderen nog een groter belastingvoordeel op.
Zo’n tien jaar geleden werd er nog niet gesproken over het aanpassen van de hypotheekrenteaftrek. Maar de financiële crisis bracht daar verandering in. De toezichthouder van alle banken, de Nederlandsche Bank, zegt nu dat deze hypotheekrenteaftrek moet verdwijnen. Bij de Tweede Kamer verschillen de meningen over de vraag of de aftrekpost moet worden afgeschaft. Ongeveer de helft is voor en de andere helft is tegen.
Wat vinden de linkse en rechtse partijen?
De rechtse partijen zijn voor het behoud van de regeling. De linkse partijen willen het recht bijvoorbeeld afbouwen of beperken tot een hypotheek van € 350.000,00. VVD is de grootste partij die verder geen aanpassingen wil.
Box 1 of box 3
De woning en de hypotheek in box 3 (vermogen, zoals spaargeld) te laten vallen, is een alternatieve mogelijkheid die vanuit meerdere hoeken wordt voorgesteld. De woning en hypotheek vallen nu in box 1.
Om niet alleen vermogenden ervan te laten profiteren, zullen er wel extra voorwaarden aan gekoppeld moeten worden. De (over)waarde van het huis zou dan bijvoorbeeld vrijgesteld moeten worden of een aparte heffingskorting voor eigenwoningbezitters.
Vragen?
Op langere termijn is het zeker niet ondenkbaar dat er verandering komt in de regels rondom de hypotheekrenteaftrek. Als u hierover vragen heeft, beantwoordt uw financieel adviseur deze graag.
Bron: Levenwonen.nl